28-godišnjak dozvolio javno okupljanje privatnog karaktera gdje je bilo nazočno više od deset osoba

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su u subotu 5. prosinca u 21.45 sati u ulici Graberje u Varaždinu zabilježili jedno kršenje mjere iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, te protivno Odluci o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Varaždinske županije. Kako je utvrđeno, u zatvorenom prostoru jedne Udruge, a koje Udruge je odgovoran mladić starosti 28 godina je protivno Odlukama o sigurnosnim mjerama u zatvorenom prostoru dozvolio javno okupljanje privatnog karaktera gdje je bilo nazočno više od deset osoba.
Policijski službenici su proveli kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom kao odgovornom osobom Udruge, te su nakon istraživanja okrivljenom izdali Prekršajni nalog.
Za kršenje sigurnosnih mjera za zaštitu pučanstva od zaraznih bolesti predviđena je novčana kazna u iznosu od 5 do 10 tisuća kuna.
Svim građanima skrećemo pozornost na važnost pridržavanja propisanih mjera i preporuka radi očuvanja vlastitog zdravlja ali i zdravlja cjelokupne zajednice.

Policijski službenici će i dalje provoditi nadzor o pridržavanju Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, te pozivamo građane da sve sumnje o kršenju mjera mogu prijaviti pozivom na 192 ili putem aplikacije za e-dojave.

leave a reply