Traju radovi u Brezničkom Humu

Milijun i pol kuna za asfaltiranje cesta i uređenje groblja

U općini Breznički Hum u tijeku je provedba dvaju projekata, čiji se završetak očekuje krajem ove odnosno početkom iduće godine, ovisno o vremenskim prilikama.
– Prvi se projekt odnosni na uređenje mjesnog groblja u Brezničkom Humu gdje ćemo urediti još neuređene ograde i staze, a plus toga uredit ćemo i okoliš mrtvačnice na način da popločimo potrebno tlo i asfaltiramo parkirališni prostor kako bismo tom važnom mjestu donijeli potrebnu urbanu razinu. Vrijednost projekta iznosi više od 600 tisuća kuna a financira se iz sredstava Europske Unije s oko 400 tisuća kuna dok ćemo ostatak od 200 tisuća namiriti iz vlastitih sredstava – ističe brezničkohumski načelnik Zoran Hegedić. Za taj je projekt provedena javna nabava, izabrani su izvođači koji su se javili na natječaj, a radovi su ovih dana obustavljeni radi blagdana Svih svetih te će se nastaviti poslije blagdana ovisno o vremenskim prilikama i uz poštivanje rokova.
Drugi se projekt odnosni na izgradnju ceste u Šćepanju, točnije na trima zasebnim odvojcima prema zaselcima Vrbanci – Pofuki – Mlinareki, sveukupne dužine 1200 metara.
– Ovdje je riječ je o uređenju kolnika i rubnog dijela tih cesta uz kolnik čime će ujedno biti riješeno pitanje uređenja bankina i problem odvodnje slivnih voda. Novac za ovaj projekt dijelom je osiguran iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja a dijelom iz općinskog proračuna ukupnog iznosa oko 600 tisuća kuna s rokom dovršetka radova do kraja tekuće godine – govori načelnik Hegedić i napominje kako je u planu još jedan projekt koji se odnosi na zamjenu postojećeg dotrajalog krovišta grobne kuće na mjesnome groblju u Brezničkom Humu, čijim bi dovršetkom adekvatno bio uređen prostor mjesnoga groblja.

leave a reply