Rezultati pojačanog nadzora vozila i vozača

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su od 9. do 11. listopada (petak/nedjelja) 2020. godine na području Policijske uprave varaždinske proveli pojačani nadzor vozila i vozača u prometu. Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 38 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i odbijanja alkotestiranja, 84 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 5 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 5 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, 5 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 77 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 229 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.86 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 105 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a 2 vozača su smještena u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Također skrećemo pozornost da će u cilju podizanja razine stanja sigurnosti u cestovnom prometu policijski službenici i u narednom periodu svakodnevno, a osobito u dane vikenda provoditi pojačani nadzor vozila i vozača.

leave a reply