FESTIVAL ĐUREK 60

U subotu, 10. listopada 2020. godine, u Parku 7. Gardijske brigade Hrvatske vojske „Puma“, od 10 do 13 sati, održat će se Festival zajednice ĐUREK 60. Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok i zamjenica Sandra Malenica prisustvovat će otvorenju festivala te će biti dostupni za izjave medijima u 10 sati. Uz predstavljanje građanima vrijedne arhitektonske baštine, bit će organizirane izložbe, radionice, šetnja kvartom uz vodstvo Društva arhitekata Varaždin i uz zanimljive priče predstavit će se stanovnici kvarta i njihovi doživljaji.

Grad Varaždin je od kraja 2018. godine jedan od 7 projektnih partnera II. faze EU projekta Come in! – kuće koje govore / zajedničke priče iz programa URBACT III. U sklopu tog projekta organizirat će se i Festival zajednice ĐUREK 60 koji će prenijeti primjer dobre prakse mađarskog festivala „Budapest100“ i to na područje varaždinskog stambenog naselja Đurek. Kako je od 1960., godine početka izgradnje naselja do danas, prošlo 60 godina, festival nosi naziv ĐUREK 60.

Projektni partneri u mreži Come in! su: Újbuda (Mađarska), Pori (Finska), Forlì (Italija), Targowek (Poljska), Gheorgheni (Rumunjska), Plasencia (Španjolska) i Varaždin (Hrvatska). Proračun projekta Come in! iznosi ukupno 599.312,12 Eura, odnosno 55.432,68 Eura za Grad Varaždin, od čega će 85% iznosa biti sufinancirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

leave a reply

Izdvojeno