Deset osoba s područja grada neovlašteno proizvodili i trgovali drogama

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su jučer, 12. kolovoza, dovršili višemjesečno kriminalističko istraživanje, kojim je obuhvaćeno ukupno deset osoba sa područja grada Varaždina i okolice. Kako se sumnja, oni su na području grada Varaždina neovlašteno proizvodili i trgovali drogama, kao i omogućavali trošenje droga drugim osobama. Kroz cjelokupno kriminalističko istraživanje je temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretraženo više objekata, vozila i osoba na području Varaždina i Zadarske županije, kojom prilikom je pronađeno ukupno 1040 grama droge marihuane, 6 stabljika Indijske konoplje, 16.1 gram kemijske droge Amfetamin, 25 tableta kemijske droge MDMA, 40 nepoznatih tableta, 7 digitalnih preciznih vaga, te 53510 kuna protupravne imovinske koristi pribavljene prodajom različitih vrsta droga, kao i veće količine informatičke opreme i mobitela koji su služili za korespondenciju oko kupoprodaje droga.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici Policijske uprave varaždinske su danas, 13. kolovoza osumnjičene dvije žene starosti 43 i 33 godine i šest muških osoba starosti 41, 29, 27, 25, 21. i 21 godinu predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske uz kaznene prijave za kaznena djela Neovlaštene proizvodnje i promet drogama, kao i Omogućavanje trošenja droga.
Također su protiv dvije osobe starosti 24 i 27 godina podnijeli i Optužne prijedloge zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Varaždinu.

leave a reply