Održavanje preventivnih aktivnosti u Info centru prevencije u Varaždinu

Tijekom mjeseca srpnja, kolovoza i rujna Policijska uprava varaždinska organizira preventivne tematske dane u Info centru policije na Gradskoj tržnici Varaždin. Planirane aktivnosti će se provoditi utorkom i četvrtkom od 9 do 12 sati, a provodit će ih policijski službenici u suradnji sa drugim službama i inspekcijama.
Cilj planiranih aktivnosti je omogućiti svim zainteresiranim medijima i građanima provjerene informacije, savjete o mogućnostima zaštite i samozaštite, ali i dati upute o rješavanju određenih lokalnih problema, te odgovarati na njihova pitanja. Na takav način želimo senzibilizirati građane da se pravovremenim informiranjem o sigurnosnim problemima mogu zaštititi od neželjenih događaja i večih šteta, ali i lutanja u pronalasku rješenja problema. Na takav način želimo kod svih građana podići razinu osjećaja sigurnosti na viši nivo.
U ovim ljetnim mjesecima i vrevi svakodnevnog života, možda je idealna prilika za sve koji si često postavljaju pitanje kako riješiti neki životno sigurnosni problem, da upravo u Info centru dobe brzi i kvalitetan odgovor!
Neka od mogućih pitanja koja često građanima stvaraju probleme su:
Kako zaštititi stan ili kuću u vrijeme godišnjih odmora i odsutnosti?
Kako se ponašati da izbjegnemo plaćanje kazne za pogrešno parkiranje?
Koje su mogućnosti rješavanja problema parkiranja u Gradu Varaždinu?
Kako se zaštititi od prijevara i lažnih ponuda?
Što učiniti ako smo prevareni i kome se obratiti?
Koje su mjere sigurnog ponašanja u vodi?
Zbog čega je plivanje u rijekama i jezerima posebno opasno?
Da li otvarati vrata svakome tko pozvoni?
Što učiniti kada susjed stvara veliku buku?
Kako spriječiti krađu bicikla?
Kako roditelj može prepoznati da dijete konzumira drogu?
Da li smo sigurni u on line okruženju?
Na što je potrebno paziti u digitalnom svijetu?
……… i još mnoga pitanja?

Dobro je znati, da odgovorno ponašanje uključuje ne biti žrtvom kaznenih djela i prekršaja!
POZIVAMO sve građane i medije da se upute ili da svrate u policijski Info centar za prevenciju ICP na Gradsku tržnicu Varaždin (prostor s lijeve strane ulaza kroz vežu iz Kukuljevićeve ulice).
Preventivna tema koja se planira u utorak, 28. srpnja i u četvrtak, 30. srpnja je „Provale i krađe u stanove i obiteljske kuće i kao se zaštititi u vrijeme godišnjih odmora i dulje odsutnosti“. O svim mogućnostima zaštite i samozaštite možete se od 9 do 12 informirati od policijskog službenika.

leave a reply