Dovršeno kriminalističko istraživanje za kazneno djelo Razbojništvo sa smrtnom posljedicom

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave varaždinske, dovršili su kriminalističko istraživanje za kazneno djelo Razbojništvo sa smrtnom posljedicom.
Naime, 1. studenog 2019. godine oko 17 sati u Selniku, nepoznati su počinitelji obmanuli 61-godišnjeg vlasnika kuće, lažno se predstavivši da su policajci, na što ih je isti pustio u kuću. Navedeni su ga nakon ulaska u kuću fizički napali, nanijevši mu teške tjelesne ozljede glave zbog kojih je hospitaliziran u Općoj bolnici Varaždin, a potom i premješten u Službu za plućne bolesti i TBC, Odjel za pulmologiju i rezistentnu TBC Klenovnik, Opće bolnice Varaždin. Nesretni je muškarac od posljedica zadobivenih ozljeda, dana 29. siječnja ove godine i preminuo.
Nakon napada, počinitelji su oštećenom otuđili oko 600 000 kuna te su ga ostavili tako teško ozlijeđenog u besvjesnom stanju i pobjegli s mjesta događaja.
U četvrtak, 25. lipnja, policijski službenici dovršili su opsežno 6-mjesečno kriminalističko istraživanje uključujući pretrage domova temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu. Pretrage su obavljene na području Zagreba, kojom prilikom su uhićena dvojica muškarca starosti 32 i 23 godina. Navedeni su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, u petak, 26. lipnja predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.
Dvojica osumnjičenika od kojih je jedan državljanin Bosne i Hercegovine su u bijegu te su za njima raspisane tjeralice.
U konzultaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom, sva četvorica počinitelja se prijavljuju za kaznena djela Teško ubojstvo iz koristoljublja i Razbojništvo.

leave a reply