Ljeto u Varaždinu ove subote: mimohod i nastup na Kapucinskom trgu

Varaždinske mažoretkinje i orkestar Sv. Martin

Živost na ulice središta Varaždina u subotu 27. lipnja prijepodne zasigurno će donijeti nastup Varaždinskih mažoretkinja i njihovih gostiju. Nastupit će u sklopu programa Ljeto u Varaždinu, a mimohod s početkom u 10.30 sati s Kapucinskog trga ulicama gradske jezgre predvodit će orkestar limene glazbe Sveti Martin iz Brezničkog Huma.
U 11 sati na Kapucinskom trgu počinje glazbeni nastup u kojem će se s nekoliko kompozicija prvo predstaviti mladi muzičari brezničkohumskog orkestra, koji je više puta nastupao po europskim metropolama na različitim gostovanjima. Potom će nastupiti dječji, kadetski, juniorski i seniorski sastavi Varaždinskih mažoretkinja, koje su lani obilježile 25. obljetnicu osnutka i rada.
– Nažalost ova nam sezona nije išla u prilog jer od samog početka, sada već prošle školske godine, nismo vježbale u uobičajenom kontinuitetu prvo radi štrajka u školama a onda i zbog koronavirusa – govori dopredsjednica Varaždinskih mažoretkinja Tamara Herjavec Habek. Izostali su i uobičajeni upisi u mažoretkinje što pokušavamo sada nadoknaditi, pa ujedno pozivamo sve zainteresirane djevojčice i djevojke od 4 do 18 godina da se tijekom dolazećeg ljeta uključe u naše aktivnosti kako bismo s početkom nove školske godine započeli s novi ciklusom naših aktivnosti – zaključuje dopredsjednica Udruge. Mažoretkinje će se subotnjim nastupom u sklopu programa Ljeto u Varaždinu predstaviti s novim koreografiranim plesovima u svojim uniformama boja grada Varaždina.
Ljetni treninzi mažoretkinja održavaju se u dvorištu varaždinske 2. Osnovne škole ponedjeljkom, srijedom i petkom od 17.30 do 19 sati.

leave a reply