Poštujmo odluke Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske postupaju prema svim odlukama i uputama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, kojima je cilj sprječavanje širenja i pojačanog rizika prijenosa bolesti COVID-19.
Posebno se to odnosi na postupanje prema Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, koja ima za cilj smanjivanje dnevnih migracija na najmanju moguću mjeru u svrhu sprječavanje širenja zaraze.
Napominjemo kako Policijska uprava varaždinska sve maksimalne snage usmjerava u svrhu „pokrivanja“ svih važnijih pravaca između gradova i općina te kroz kontrolne punktove i nadzorom određenih područja ophodnom djelatnošću, kontrolira posjedovanje valjanih propusnica izdanih sukladno Odluci.
Također se praćenjem situacije na terenu i informacijama o korištenju alternativnih pravaca za ulazak ili izlazak bez valjanje propusnice u pojedino mjesto, „pokrivaju“ i takvi pravci. Tako su policijski službenici od donošenja Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, na kontrolnim punktovima zatekli 804 osobe bez valjanih propusnica. Uz to je i više desetaka osoba zatečenih po ophodnjama van prometnih pravaca, odvraćeno s određenog područja zbog neposjedovanja potrebne propusnice.
Ponovno pozivamo sve građane da svi zajedno poštujemo odluke Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske jer one se donose od strane stručnih ljudi koji su odgovorni i za nas. Budimo svi zajedno odgovorni!

leave a reply