I toga ima: gablec za potrebite u Humu, Breznici i Visokom

Ugostitelj osigurao besplatne obroke i dostavu

U ovo vrijeme pandemije koronavirusa mnogi se pitaju kako je starijim ljudima koji u zabačenim selima žive sami. Mnogo je takvih, a da stvar bude gora većina njih od starosti ili bolesti ne može nikuda. Htijući pomoći svojim starijim sumještanima koji žive na području triju najjužnijih područja Varaždinske županije, brezničanin Zlatko Klarić u svom lokalu priprema tople obroke te ih dostavlja ljudima u potrebi. Inicijativu je pokrenuo na svom Facebook profilu uz objavu: U ova najteža vremena, kad je ugrožena egzistencija i budućnost nas i naše djece i kad sve što je bilo važno postaje nevažno, kad nam je sloboda svedena na minimum, želimo učiniti najmanje što možemo za sve one najugroženije, najslabije, bolesne, stare, nemoćne i same… zato smo im osigurali besplatan topli obrok uz dostavu. S Vama u dobru i u zlu – stoji na kraju objave ove tople ljudske geste.
Načelnik općine Breznica Stjepan Krobot pohvaljuje ovu akciju koju je pokrenuo njegov sumještanin, navodeći kako je općina spremna iz vlastitog proračuna podmiriti troškove svih dostavljenih obroka potrebitima na području ove općine, a Zlatkovu hvalevrijednu gestu podržavaju i načelnici susjednih općina Visoko i Breznički Hum. Dragutin Mateković zahvaljuje i gerontodomaćicama na njihovoj pomoći u obilasku starijih i nemoćnih mještana, čija je pomoć sada dodatno potkrijepljena pripremom i dostavom hrane starijim sumještanima, kojih je popriličan broj upravo na području općine Visoko – zaključuje načelnik.
– Međuopćinska suradnja ovih triju općina oduvijek je dobra baš kao i sa domaćim poduzetnicima – ističe načelnik Brezničkog Huma Zoran Hegedić, pohvalivši pritom i inicijativu vrijednih žena koje besplatno šiju maskice za potrebe općinskih stožera, kao i sve one koji na bilo koji način pomažu u ova teška vremena.

leave a reply