Strogo ograničavanje zadržavanja na ulicama!

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je donio Odluku o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima
S obzirom na ubrzano širenje i pojačani rizik prijenosa bolesti COVID-19, uvodi se protuepidemijska mjera strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima na kojima se može istovremeno kretati i zadržavati veći broj osoba, u trajanju od 30 dana od dana donošenja ove Odluke.
Ova Odluka odnosi se na ulice, trgove, rive, parkove i sve ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba.
Stožeri civilne zaštite i Ravnateljstvo policije dužni su osigurati provedbu i nadzor provođenja mjere iz ove Odluke.
Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u Narodnim novinama.
Molimo sve građane da se pridržavaju uputa Stožera civilne zaštite i da ne izlaze nepotrebno iz svojih domova, da ne odlaze u šetnje, vožnje biciklima, izlete u planine, veća obiteljska druženja, roštiljanja i slična okupljanja.
Sukladno donesenoj odluci policijski službenici Policijske uprave varaždinske i članovi Stožera civilne zaštite će od danas, 21. ožujka 2020. godine pojačano kontrolirati sva okupljanja i nepotrebna kretanja građana na javnim mjestima koja se odnose na ulice, trgove, parkove i slično.
Policijska uprava varaždinska zahvaljuje građanima na razumijevanju i poziva ih da vode računa o svom zdravlju, zdravlju svojih bližnjih i šire zajednice!

leave a reply