Prijenos misnog slavlja iz župne crkve sv. Petra i Pavla za sve mještane općine Petrijanec

Sukladno mjerama nacionalnog Stožera civilne zaštite, Hrvatska biskupska konferencija donijela je odluku kojom se do daljnjega obustavljaju sve svete mise, slavlja sakramenata te svi drugi događaji u sklopu Crkve.

Kako bi vjernicima općine Petrijanec bilo omogućeno praćenje misnog slavlja, Općina je osigurala live stream iz župne crkve sv. Petra i Pavla.

Sveta misa održat će se u nedjelju, 22. ožujka 2020. godine s početkom u 11:00 sati. Prijenos će se odvijati preko YouTube kanala, a link će biti dostupan na Facebook stranici Općine. Misu će predvoditi velečasni Ivan Sakač.

– Odlučili smo organizirati prijenos za sve naše vjernike kako bi svi mogli prisustvovati misnom slavlju, a poštujući odluke nacionalnog Stožera i Hrvatske biskupske konferencije. U suradnji sa našim župnikom Sakačom htjeli smo omogućiti svima praćenje mise i vrlo brzo smo sve dogovorili sa našim tehničarima i tvrtkama. Znamo da na našem području ima mnogo vjernika koji redovito odlaze u crkvu pa im na ovaj način želimo olakšati ovu situaciju u kojoj smo se kao zemlja, ali i kao cijeli svijet našli. Samim time potičemo građane da ne izlaze iz svojih kuća te da kontakte s drugima svedu na minimum i to je bio prvenstveni cilj ovog prijenosa, a sve naravno u cilju očuvanja zdravlja svih nas – poručio je načelnik Petrijanca Željko Posavec.

Besplatan live prijenos misnog slavlja Općina Petrijanec organizirala je u suradnji s tvrtkama Info „M” računala i Max media.

 

 

 

leave a reply