Odličan start DGK Varaždin u novoj disc golf sezoni

U subotu 7. ožujka, međunarodnim turnirom Mars Springs u Varaždinskim Toplicama započelo je peto izdanje Hrvatske disc golf lige . Nastupilo je ukupno 29 igračica i igrača koji su se nadmetali u dvije disc golf runde u Lječilišnom parku. Za Hrvatsku disc golf ligu boduju
se nastupi igrača hrvatskih disc golf klubova, a trenutno u vodstvu nalazi se DGK Varaždin ispred FDK Zagreb te riječkog DGK Eagle.
U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Ira Molnar Gorički (FDK Zagreb) s ukupno 115 bacanja. Samo dva manje imala je Ana Gorički (FDK Zagreb), a sa 118 bacanja na treće mjesto plasirala se Slovenka Andreja Bernjak.

O jakosti konkurencije govori činjenica da je prvoplasirana iz prve runde, Danica Pajtak (DGK Varaždin), turnir završila na četvrtom mjestu sa ukupno 119 bacanja, samo četiri bacanja manje od pobjednice.
U muškoj konkurenciji velika borba do samog kraja. Pobjedu je odnio Mađar Bálint Kazai sa 96 bacanja, drugi je bio Nino Đurak (DGK Varaždin) s ukupno 97 bacanja, a treće mjesto podijelili su Božidar Marić (DGK Eagle) i Aleksandar Suđuković (DGK Varaždin) s ukupno 98
bacanja u dvije turnirske runde.
Rezultati turnira dostupni su na stranicama Svjetskog disc golf udruženja (PDGA).

leave a reply