Europsko prvenstvo do 21 – Varaždin, 4.-8. ožujka 2020.

Andrea Pavlović kao prvoplasirana u kvalifikacijama, među 16 u Europi

Andrea Pavlović nezaustavljiva je ‘vladarica’ varaždinske Arene. Tako barem pokazuju dosadašnji rezultati, posebno u pojedinačnoj konkurenciji. Nakon što je u četvrtak već osigurala osminu finala Europskog prvenstva do 21 godine, u petak je pobijedila u posljednjem nastupu drugog kvalifikacijskog kruga. Time je kao prvoplasirana u skupini ušla u krug najboljih 16 mladih stolnotenisačica Europe. Dakako, i još jedan pojedinačni meč je dobila opet s maksimalnim učinkom – 4:0. Andrea u dosadašnjih 6 pojedinačnih mečeva ima odreda šest pobjeda s po 4:0.
Posljednja u nizu koju je pobijedila hrvatska prvakinja bila je Slovenka Katarina Stražar. Malo prije pojedinačne konkurencije, Andrea Pavlović je igrala osminu finala u konkurenciji mješovitih parova u kombinaciji s Rumunjom Andrei Putunticom. Njih je ipak zaustavila rumunjska kombinacija Pletea i Diaconu, koji su inače treći nositelji Europskog prvenstva. Konačan je rezultat bio 3:1 za rumunjski par, iako je malo nedostajalo da se i tu zakomplicira situacija. Naime, kod 2:1 u setovima za par Pletea/Diaconu, hrvatsko-rumunjski par je bio samo poen udaljen od poravnanja jer su vodili čak 10:5, ali nisu uspjeli završiti posao.
Za Andreu Pavlović dan u Varaždinu nije završen jer ju od 16.00 sati čeka i osmina finala ženskih parova zajedno s Ukrajinkom Brateyko. Istodobno će za stol u istom rangu i Hana Arapović koja igra u paru s Engleskinjom Payet.
Prema rasporedu natjecanja, osmina finala djevojaka pojedinačno, na rasporedu je u subotu, 7. ožujka u ranim poslijepodnevnim satima. Ulazak u dvoranu varaždinske Arene je slobodan.

REZULTATI DOSADAŠNJEG DIJELA DANAŠNJEG PROGRAMA HRVATSKIH NATJECATELJA – petak, 6. ožujka
Žene, pojedinačno – 3. kolo drugog kvalifikacijskog kruga:
Andrea Pavlović (Hrvatska) – Katarina Stražar (Slovenija) 4:0 (6,3,6,7)
Mješoviti parovi, 1. kolo:
Andrea Pavlović/Andrei Putuntica (Hrvatska/Rumunjska) – 3. nositelji Cristian Pletea/Adina Diaconu (Rumunjska) 1:3 (-3,8,-9,-12).

Foto: Press centar EP

leave a reply