Besplatno turističko vođenje 22.2.2020. godine povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča

U subotu, 22. 2. 2020. godine, povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča (obilježava se 21. veljače), pridružite se na besplatnom obilasku našega grada.
Na kratko ćemo se vratiti u za naš grad sudbonosnu godinu, 1776., te iz susreta s onodobnim stanovnicima saznati kako su proživljavali teške trenutke u doba velikoga požara. Koje su brige morile groficu Sermage, a koje mesarovu ženu? Je li banica Suzana Malatinski, udova Drašković, uspjela spasiti svoje skupocjene haljine? Zašto su pripadnici varaždinske građanske garde imali više nevolja s barunicom Katarinom Patačić negoli sa samom vatrenom stihijom? I kako je na sve to gledala carica i kraljica Marija Terezija?

Ovom vas prigodom želimo upoznati i s razvojem vatrogastva u našem gradu te ćemo vas stoga ugostiti i u prostorima MUZEJA HRVATSKOG VATROGASTVA.

Polasci za razgled grada biti će u 10 i 11 sati ispred Gradske vijećnice.

U Varaždinskim Toplicama će se za javnost otvoriti Apartman u Starom gradu, kroz koji će besplatno provesti Smirna Turkalj, licencirani turistički vodič. Zavirit ćemo u prošlost i pokušati otkriti koje tajne krije apartman koji je inače skriven od očiju javnosti.
Polazak je u 15 sati u atriju Starog grada u Varaždinskim Toplicama.
Usput ćemo se malo pozabaviti i Topličkim vješticama.
Nakon razgleda pozivamo posjetitelje u Kavanu Konstantin, gdje mogu kušati topličku tortu, koja je u procesu ishođenja zaštite.

leave a reply