Održan airsoft susret Iron Rush u organizaciji varaždinskog Airsoft kluba Rebellion

Proteklog vikenda održao se airsoft susret Iron Rush u organizaciji varaždinskog Airsoft kluba Rebellion na poligonu u Čakovcu.

Airsoft je vojno simulacijski šport, sličan paintballu, u kojem se upotrebljavaju replike vatrenog oružja, koje izbacuju kuglice od tvrde plastike promjera 6 milimetara. Ovisno o scenariju igre, ekipe se najčešće dijele na dvije suprotstavljene skupine te se izvršavaju zadani zadatci. Osim sportskog i zabavnog aspekta težimo tome da mlade (ali i sve ostale dobne skupine) odmaknemo od svakodnevne rutine te da im pružimo jedinstveni doživljaj kroz edukativne i zabavne aktivnosti.

Na susretu je sudjelovalo oko 40 igrača iz Zagreba, Sv. Ivana Zeline, Ivanca, Čakovca, Koprivnice i Varaždina. Igrači su bili podijeljeni na dvije strane te je njihov zadatak bio pronaći rudnik željeza, izvući rudu van te je dopremiti do kovačnice kako bi ju kovač pretvorio u željezne poluge. Te željezne poluge su igrači morali prodati u željezariji. Uz to, na terenu je bilo nekoliko poluga zlata koje su igrači trebali pronaći kako bi skupili više bodova.

“Ovo je prvi susret u našoj organizaciji, no bili smo primorani stupiti u partnerstvo s igračima iz Čakovca kako bismo mogli susret organizirati na njihovom poligonu. Već duže vrijeme radimo na tome da osiguramo poligon u Varaždinu ili okolici Varaždina, no sreća nije na našoj strani te smo i dalje primorani odlaziti kod drugih klubova kako bi trenirali. Činjenica da nemamo vlastiti poligon nam stvara jako veliki problem, ponajviše radi članstva, interes za airsoft postoji no jednostavno nemamo mogućnost treniranja, a samim time ne možemo niti prihvatit nove članove” izjavio je predsjednik kluba Ivan Todorović.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

web:ww.itmedia.hr
skype: ivan.varazdin

leave a reply