Rotary club Varaždin 1181 donirao uređaje Varaždinskoj bolnici

Novi oksimetar i EKG uređaj danas su donirani Odjelu otorinolaringologije Opće bolnice Varaždin. Donaciju su djelatnicima odjela uručili članovi Rotary cluba Varaždin 1181 na čelu s predsjednikom kluba, Raymondom Rojnikom. “Mi smo uvijek na raspolaganju za ovakve donacije i akcije. Smatramo to našom odgovornošću i osjećamo potrebu pomoći bolnici kad god je to potrebno i moguće”, istaknuo je Rojnik prilikom primopredaje.”
O važnosti ove donacije govorio je i ravnatelj bolnice, Nenad Kudelić: “Izuzetno smo vam zahvalni na ovoj donaciji, drago nam je da šira zajednica prepoznaje potrebe naše bolnice. Svaki je doprinos važan i drago nam je da ste odabrali upravo nas i baš ovaj odjel kao važnu kariku u Varaždinskoj bolnici. Hvala svima koji su se aktivirali u nabavci uređaja”.
Voditelj odjela Otorinolaringologije, Davor Skok naglasio je kako je nabavak EKG-a veoma važan upravo zbog onih najkritičnijih pacijenata koji ponekad nemaju vremena za odlazak na drugi odjel, već se EKG mora obaviti na licu mjesta, dok oksimetar precizno mjeri količinu kisika u krvi i efikasnost disanja pacijenata.
Vrijednost donacije iznosi dvanaest tisuća kuna, a okupljeni su Rotarijanci naglasili kako ovo nije posljednja ovakva donacija odjelima Varaždinske bolnice.

leave a reply