Ana Šafranec najstarija u župi Visoko i općini Breznički Hum

Čelnici općine obišli stogodišnju slavljenicu

Ana Šafranec rođena je 12. siječnja 1920. godine u Čanjevu, a sve do pred mjesec dana živjela je u Radešiću, naselju općine Breznički Hum. Završila je četveroljetku osnovne škole u skladu s tadašnjim propisima te se vrlo mlada udala i sa suprugom Mirkom imala dvije kćeri. Cijeli je život obavljala kućanske i poljoprivredne poslove, a u starijoj dobi nakon smrti jedne kćerke i unuke ostala je živjeti s praunukom.
Zbog praktičnosti pri njezi ove starice odnedavno brine udomiteljica Mirjana Kuzelj u obiteljskom domu u naselju Jelenšćak nedaleko Podruta kod Novog Marofa.
Obzirom da je baka Ana 12. siječnja ove godine proslavila svoj okrugli troznamenkasti rođendan koji gotovo nitko od nas vjerojatno neće doživjeti, obišli su je i čelnici općine Breznički Hum, čija je ujedno i najstarija stanovnica.
– Saznavši da je baka Ana Šafranec naša najstarija žiteljka, poželjeli smo joj na njen stoti rođendan dobro i postojano zdravlje te je upitali za tajni recept dugovječnosti – kazao je načelnik općine Breznički Hum Zoran Hegedić, posjetivši slavljenicu zajedno s predsjednikom općinskoga vijeća Brankom Matakom i vijećnicima Vjekoslavom Bukalom i Željkom Sremecom. Čestitari su baki donijeli korisne darove. Slavljenica je zahvalila na dobrim željama i darovima te je istaknula kako se oporavila i preporodila otkako je pred mjesec dana postala korisnica obiteljskog doma Jelenšćak.
Iako teško pokretna ali još uvijek lucidna i komunikativna, Ana Šafranec nam je potom pružila ruku i osmijehom nas ispratila pri odlasku.

leave a reply