U Ludbregu građanin dragovoljno predao oružje

Danas, 3. siječnja oko 8.30 sati, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg preuzeli su od građanina oružje koje je isti dragovoljno anonimno predao. Tako su preuzete dvije strojnice M-56, dvije automatske puške M-70, jedna poluautomatska puška M-59/66, spremnici za puške strojnice, bajunete, tromblonski nastavak za pušku, protuavionsko streljivo i preko 700 komada streljiva za automatsku pušku.
Podsjećamo kako akcija „Manje oružja – manje tragedija“ još uvijek traje te pozivamo građane koji eventualno imaju neregistrirano oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva kod kuće, da ih bez straha od sankcija predaju policiji.

Napominjemo da građani ne donose sami oružje ili eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način, a ujedno je zajamčena anonimnost dojave.

leave a reply