Općinsko vijeće Brezničkog Huma

Prihvaćen Proračun za 2020. godinu

Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici općinskog vijeća Brezničkog Huma vijećnici su prihvatili prijedlog općinskog Proračuna za iduću godinu koji će biti nešto veći od lanjskoga i iznosit će 4 milijuna i 235 tisuća kuna.

– Rebalansom smo ovogodišnji Proračun uskladili s realnim potrebama te smo ga s 3,6 povisili na gotovo 4,3 milijuna kuna, koliko će ujedno iznositi i prihvaćeni Proračun za iduću 2020. godinu – kazao je općinski načelnik Zoran Hegedić. Prihvaćeni je Proračun zapravo prikaz realnih potreba tijekom godine, a vezan je uz provedbu različitih projekata od vitalnog interesa za našu općinu. Riječ je o onim projektima koji su u tijeku ili će se provoditi i biti dovršeni iduće godine, a ukoliko će to biti potrebno tada ćemo potrebe rebalansom još jedanput usklađivati – naglašava načelnik.

Od projekata koji su u tijeku provedbe ili pak su pred završetkom, ističe se izgradnja vodovoda u visinskom dijelu općine Breznički Hum u naselju Šćepanje vrijednosti od milijun eura. U tijeku je i izgradnja nove nerazvrstane ceste Mlinareki – Kičini, a općina je ujedno ove godine nabavila komunalno vozilo traktor za održavanje nerazvrstanih cesta i javnih površina. Općina je kupnjom tone šećera pomogla opstanak općinskih OPG-ova – članova Pčelarske udruge, kojima je nakon loše godine i katastrofalne proljetne cvatnje voćki prepolovljen uobičajeni prinos meda.

– Iduće ćemo godine nastaviti s projektima vezanim uz vodoopskrbu, a jedan od značajnijih bit će projekt uređenja groblja u Brezničkom Humu i okoliša te grobne kuće ukupne vrijednosti oko 600 tisuća kuna. Glavni pak će prioritet u dolazećoj godini biti sanacija nerazvrstanih cesta – najavio je načelnik općine Zoran Hegedić.

leave a reply