„Varaždin – grad u kojem Anđele oslobađaju“

„Kako vam je uspjelo isklesati tako veličanstven kip?“ – pitao je Papa Julije II slavnog renesansnog umjetnika Michelangela. „Sveti Oče, Mojsije je bio zarobljen u kamenom bloku, ja sam mu samo pomogao da izađe.“ – odgovori slavni umjetnik.
Vrijeme došašća posebno je doba godine. Duh milosrđa i dobrote u to se vrijeme spušta među nas. Bilo bi lijepo da je doba došašća cijelu godinu no, nažalost – nije. Pa ipak vrijeme Došašća pravo je vrijeme da u sebi pronađemo, možda uspavanog, možda zaključanog Anđela dobrote, probudimo ga i oslobodimo.
Umjetnici čine upravo to, oslobađaju u nama anđele ljepote i dobrote.
Stoga se i ove godine 28.12. na Trgu tradicijskih obrta u Varaždinu u suorganizaciji Rotary Cluba Varaždin 1181, „Muzeja anđela“ i Turističke zajednice Grada Varaždina, od 15,00 do 20,00 sati uz bogat glazbeni program organizira likovna kolonija pod nazivom „Oslobađanje Anđela“. Tako će po drugi puta umjetničko nadahnuće i rad u ledu, stvoriti prekrasnu ledenu čaroliju u centru Varaždina!
U 20 sati otvaranje je izložbe ledenih skulptura u prostorima „Muzeja anđela“ uz nastup zbora „Chorus angelicus“ i dobrotvornu aukciju radova.
Izrađene će skulpture ove godine, uz primjenu 3D tehnologija, za razliku od prošlogodišnjih ledenih skulptura imati dulji životni vijek. Navedene 3D printane replike umjetnina postat će dio postava Muzeja Anđela.
Tako RC Varaždin 1181 uz pomoć umjetnika simbolički u netom dovršen projekt „STEM laboratorij“ dodaje i slovo „A“ (art) pa STEM postaje STEAM (para) jer znanost i tehnologija oplemenjuju život jedino ako ih, poput parnog stroja nekad, pokreće kreativna umjetnička imaginacija.
Pridružite se događanju, oslobodite Anđela u sebi!

U jutarnjim satima, također na Trgu tradicijskih obrta, održat će se akcija članova Interact Cluba Varaždin 1181 pod nazivom „Đeparac za maturalac“. Od 10,00 sati prikupljat će se sredstva za odlazak na maturalno putovanje učenika slabijeg imovinskog stanja.

leave a reply