Pavel, Zimska kreativnica, C.U.R.E., Fakustix, Sveti Nikola i još mnogo toga drugog adventskog vikenda u Varaždinu

Pred nama je drugi adventski vikend koji će biti ispunjen bogatim i raznolikim programom kojim će se ujedno obilježiti i Dan grada Varaždina.
Blagdanski program kreće već danas prigodnim programom Društva Naša djeca na Stančićevom trgu s početkom u 18 sati. U kućici Djeda Mraza na Starom gradu s nestrpljenjem ćemo čekati Svetog Nikolu koji stiže u 18 sati i 30 minuta, nešto kasnije nego je ranije najavljeno, jer Sveti Nikola ima obaveza na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada.

Adventski program nastavlja se sutra prijepodne kada će na Bijelom Korzu od 11 sati nastupiti Centar tradicijske kulture, a nakon njih i Varaždinske mažoretkinje. Za večernju zabavu od 19 sati na Bijelom Korzu zadužen je Pavel, a nakon njih zabava se nastavlja na Habdelićevom trgu uz nastup zagrebačkog ženskog banda C.U.R.E. s početkom u 21 sat. Sutra na adventskom vijencu ispred Katedrale u 18.30 sati palimo i drugu adventsku svijeću uz nastup zbora Katoličke osnovne škole u Varaždinu, Uršuline zvjezdice.

Za najmlađe posjetitelje subotnji poslijepodnevni termin rezerviran je za pričaonicu u kućici Djeda Mraza. Đurđica Dropuljić od 17 sati pričat će priču Djedova pogača a od 18 sati Tko je Videku napravio košuljicu. Pričaonica se nastavlja u nedjelju, kada prijepodne od 11 sati Hana Kunić priča Male priče o velikim snovima i Crvenkapicu, a od 17 sati Kako sanjaju stvari i Dnevnik Pauline P.

Ovog vikenda na svoje će doći i kreativci, jer kreće Zimska kreativnica u Uskoj ulici. Prvog će se kreativnog vikenda predstaviti 9 dizajnera a izlagački prostor u Uskoj 4 upotpunit će izložba akvarela Varaždinke Ide Ister. Na ulici vas očekuje zimsko izdanje popularne chill zone s ‘On Wheels’ ugostiteljskom ponudom i DJ program u jutarnjim i večernjim satima. Ne propustite vikend izdanja Zimske kreativnice, već ove subote i nedjelje od 10 do 13 te od 15 do 21 sat.

leave a reply