Nagrada za volonterstvo – NAJŠAPA V.U.K.- a

Udruga mladih V.U.K. osmislila je model dodjele godišnje nagrade zaslužnim pojedincima/kama za doprinos zajednici u okviru volonterskog angažmana te pokrenula kandidaturu za najboljeg volontera/ku u gradu Varaždinu i okolici u 2019. godini – NajŠapa V.U.K.- a.

Ova ideja razvila se u sklopu projekta Mladi bude Varaždin koji Udruga mladih V.U.K. provodi u partnerstvu s Gradom Varaždinom, a uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

PROCES KANDIDATURE:

1. Predlaganje kandidata/kinja vrši se popunjavanjem obrasca: https://tinyurl.com/yyx8doqd
– kandidati se mogu prijaviti pojedinačno, a može ih predložiti i određena organizacija ili institucija (u tom slučaju prvo se kontaktira pojedinac kako bi se osigurao njegov pristanak);
– prijaviti se mogu sve osobe s navršenih 15 godina ili starije;
– u prijavi je potrebno navesti volonterski angažman i motivaciju za volontiranje (nije potrebno priložiti volontersku knjižicu niti ugovore, cilj je da se kroz ovu kandidaturu promovira volonterstvo kao nesebičan čin te da se ljude motivira za volontiranje, a ne da se potiče natjecanje u broju volonterskih sati ili angažmana).

2. Online glasanje
– nakon što se prikupe kandidati i osigura se njihov pristanak na sudjelovanje u procesu glasanja, na on-line platformama Udruge objavit će se link za online glasanje

– glasanje će biti otvoreno za čitavu zajednicu kako bi se utvrdilo što zajednica smatra najznačajnijim doprinosom

3. Proglašenje pobjednika

– na Međunarodni dan volontera, 5.12.2019. godine

– pobjednik će uz simbolični znak pažnje osvojiti titulu NajŠapa V.U.K-a.

leave a reply

Izdvojeno