Konferencija CRODMA 2019 na Fakultetu organizacije i informatike okupila marketinške stručnjake i brojne studente

U Varaždinu, 14. listopada 2019. – Četvrta međunarodna znanstveno- stručna konferencija CRODMA 2019. prošlog je petka, 11. listopada 2019., na Fakultetu organizacije i informatike okupila je pedesetak učesnika i gostiju iz svih dijelova Republike Hrvatske i susjednih zemalja. Ovogodišnja tema ‘Marketing 4.0’ objedinila je na jednom mjestu teme vezane uz nove marketinške alate, a sve to u organizaciji Hrvatske udruge za direktni i interaktivni marketing CRODMA, Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta Sjever i Veleučilišta ‘Lavoslav Ružička’ iz Vukovara.
‘Ovdje govorimo o elektroničkom marketingu, web marketingu, marketingu stvari, umjetnoj inteligenciji u marketingu, dakle cijelom nizu novih marketinških alata koji čine novu marketinšku paradigmu’ – naglasio je prof. dr. sc. Damir Dobrinić, predsjednik Hrvatske udruge za direktni i interaktivni marketing i predsjednik Programskog odbora spomenute konferencije, ujedno i profesor na varaždinskom FOI-ju.
Cilj konferencije i ove je godine bio povezati znanstvenike i njihovo znanstveno djelovanje sa stručnjacima iz prakse, a time i izravno utjecati na razvoj i primjenu suvremenih modela marketinškog djelovanja. ‘Jedan od ciljeva je i prijenos znanja i iskustva iz prakse marketinških stručnjaka našim studentima, koji čine značajan dio sudionika ove konferencije’ – istaknula je dekanica FOI-ja izv. prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep i dodala da je na konferenciji u znanstvenim i stručnim sekcijama predstavljeno 25 znanstvenih radova autora iz čak osam europskih zemalja.
Okosnicu ove konferencije činila su tri stručna predavanja na temu suvremenih tendencija u razvoju marketinga. Izv. prof. dr. sc. Ante Rončević, izvanredni profesor na Sveučilištu Sjever i pročelnik Odjela za ekonomiju te gost predavač na ovoj konferenciji govorio je o kontrastima suvremenog marketinga te naglasio da je danas u marketingu neizbježno napraviti simbiozu između online i offline marketinga.
Uz Rončevića, docentica na Fakultetu organizacije i informatike dr. sc. Petra Grd adresirala je temu primjene biometrije u marketingu, dok je Slaven Mišak, CEO tvrtke BonsAI govorio o modernom pristupu korisničkoj podršci.

O udruzi CRODMA
Hrvatska udruga za direktni i interaktivni marketing – CRODMA strukovna je udruga koja na području Republike Hrvatske djeluje od 2007. godine. Članica je FEDMA-e (Federation of European Direct and Interactive Marketing) te okuplja gospodarstvenike i znanstvene djelatnike iz područja marketinga. Misija CRODMA-e se manifestira kroz doprinos svih njezinih članova daljnjem razvoju i implementaciji marketinške teorije i prakse.

leave a reply