Proglašenje pobjednika 8. Natječaja za kratku priču Muzeja anđela

U subotu, 05.listopada, s početkom u 11 sati, u Muzeju anđela održat će se predstavljanje ponajboljih kratkih priča 2019., ali i proglašenje pobjednika 8. Natječaja za kratku priču Muzeja anđela. Uz tri ravnopravne nagrade, dodjeljuje se i posebna Marijina nagrada. Prosudbenom povjerenstvu nije bilo lako odabrati najbolje, jer je na natječaj pristiglo mnogo kvalitetnih i zanimljivih priča. Prosudbeno povjerenstvo čine: Jadranka Pintarić urednica i kritičarka iz Zagreba, Boris Perić, književnik iz Zagreba te Željko Prstec, samostalni umjetnik, slikar.

Uvjeti natječaja bili su:

– tekst mora biti izvoran i neobjavljen

– tekst ne smije biti dulji od tri kartice (5400 znakova s razmacima)

– mogu sudjelovati svi, bez obzira pišu li hrvatskim standardnim jezikom ili dijalektom

– autori se natječu isključivo s jednim radom o temi koja govori o duhovnosti, važnosti intuicije, dobroti, ljubavi, vrednovanju nematerijalnih vrijednosti, bajkovitosti i sl.

Prosudbeno povjerenstvo odabralo je tri jednakopravne priče:

1. „Anđeoska duša“ Marina Šur Puhlovski, Zagreb

2. „ It´s a miracle“ Pero Budija, Križevci

3. „Anđeo“ Vladimir Papić, Pula

za „Marijinu nagradu“:

„Jutro od zvezda“ Natalija Bajer, Lukač

Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su pisali i poslali svoje priče, te čestitamo pobjednicima.

Dosadašnji pobjednici Natječaja uvijek su naišli na odobravanje publike pri čitanju svojih radova, a isto tako, potaknuli su niz pozitivnih emocija, stoga organizator, Muzej anđela, poziva da i ove godine dođete u Muzej anđela i postanete dio ovog zanimljivog događaja.

leave a reply