Svečano otvorena nagradna izložba varaždinske umjetnice Ive Šarić pod nazivom “Krugorezi”

U petak 13. rujna u Galeriji Prica u Samoboru svečano je otvorena nagradna izložba akademske umjetnice Ive Šarić pod nazivom “Krugorezi”. Izbor radova iz ciklusa Krugorezi, kojeg Iva Šarić kontinuirano stvara, razvija i širi posljednjih dvanaest godina, ukazuje na nevjerojatnu inovativnost i imaginaciju autorice. Osnovni gradivni element je linija, dok temelj čini forma kruga često smještena na kvadratnu podlogu. Polje djelovanja tako postaje otvoreni plošni prostor unutar kojeg promjena ritma, zgusnutost formi, zasićenost boje, te dinamika samih gradivnih elemenata iniciraju optičke podražaje i definiraju konačnu percepciju rada.

Krugorezi Ive Šarić, mlade akademske likovne umjetnice iz Varaždina, dobitnice brojnih nagrada i priznanja struke, stigli su u samoborsku Galeriju Prica u sklopu nagrade s 4. Međunarodnog trijenala autoportreta u Samoboru, na kojem je Iva također za svoje radove na temu Pojam o sebi dobila najviše ocjene.

Predstavljeni radovi, rađeni u grafičkim tehnikama linoreza, pečata i interaktivnih instalacija, tematiziraju krug kao univerzalni simbol vječnosti i savršenstva, kojima vizualni dojam pojačavaju tematske boje i varijacije na temu kruga.

O svemu je više na otvorenju izložbe u Maloj dvorani Galerije Prica govorila povjesničarka umjetnosti Sonja Švec Španjol, koja je napisala i opsežan predgovor za prateći katalog. Iva Šarić zahvalila je svima koji su došli na otvorenje ove njezine samostalne izložbe, kao i organizatorima, a izložbu je otvorila zamjenica predsjednika Gradskog vijeća Grada Samobora Maja Gračanin.

Izložba ostaje otvorena do 6. listopada.

leave a reply