Prekršaji u prometu

U petak, 6. rujna u 22.40 sati u ulici Ljudevita Gaja u Ludbregu, policijski službenici Policijske policije Ludbreg zaustavili su osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 2.30 g/kg upravljao 30-godišnjak. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je doveden u Policijsku postaju Ludbreg, te smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.
Protiv vozača mopeda policijski službenici podnijeli su Optužni prijedlog. Propisana novčana kazna za takav prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola je od deset do dvadeset tisuća kuna i obavezna zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije od 6 mjeseci. Nakon pravomoćnosti odluke o prekršaju, prekršitelju će se odrediti i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U subotu, 7. rujna u 2.25 sati u Varaždinskoj ulici u Novom Marofu, policijski službenici Policijske policije Novi Marof zaustavili su osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 1.63 g/kg upravljao 20-godišnjak. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je doveden u Policijsku postaju Novi Marof, te smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.
Protiv vozača policijski službenici podnijeli su Optužni prijedlog. Propisana novčana kazna za takav prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola je od deset do dvadeset tisuća kuna i obavezna zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije od 6 mjeseci. Nakon pravomoćnosti odluke o prekršaju, prekršitelju će se odrediti i 6 negativnih prekršajnih bodova.

leave a reply