Početak školske godine u OŠ Breznički Hum

Za većinu od 187 učenika školovanje besplatno

U ponedjeljak ujutro je u međunarodnoj Osnovnoj Eco školi u Brezničkom Humu počela nova odgojno-obrazovna godina za 187-ero učenika polaznika ove škole s područja općina Breznički Hum i Breznica.
– Oba su načelnika iz općinskih proračuna izdvojila značajna sredstva za kupnju bilježnica i radnih bilježnica, na čemu im u ime roditelja i učenika iskreno zahvaljujemo. Udžbenike je za sve polaznike financiralo resorno ministarstvo, prijevoz učenika plaća varaždinska Županija, dok je prehrana besplatna za učenike korisnike dječjeg doplatka – govori ravnateljica OŠ Breznički Hum Vesna Ivančan. Pomoćnike u nastavi unatrag 4 godine plaćamo sredstvima dobivenim iz europrojekta “Ja mogu” u kojem sudjelujemo kao partner Varaždinske županije – pojašnjava ravnateljica Ivančan.
– Općina Breznički Hum iz svog proračuna izdvaja sredstva za osnovnoškolce i studente, a riječ je o oko 100 tisuća kuna s kojima pomažemo roditeljima osnovnoškolaca u nabavci bilježnica i radnih teka, te našim studentima mjesečno uplaćujemo studentske stipendije – govori načelnik općine Breznički Hum Zoran Hegedić. Isto tako smo za naše prvašiće osigurali slatke pakete koje smo im jutros uručili na svečanosti povodom početka njihova osnovnoškolskog obrazovanja, a što također redovito provodimo posljednjih godina – naglašava načelnik Hegedić.
Brezničkohumsku osnovnu školu ove školske godine polazi 105 učenika iz Huma, 82 iz Breznice od čega u matičnoj školi njih 179, a u područnoj školi Šćepanje još 8 od čega i tri prvašića.

leave a reply