U sklopu Dana općine Breznica održana motokros utrka

130 vozača na 6. Prvenstvu Hrvatske u motokrosu

PK Team iz Breznice, koji već godinama vrlo uspješno organizira veliku nagradu Hrvatskog Zagorja u motokrosu, u subotu je na stazi u Breznici okupio čak 130 vozača koji su u 12 različitih kategorija vozili noćnu utrku pred mnogobrojnom publikom. Vozili su i stari i mladi, dečki i cure ali i veterani, tako da su neke utrke bile amaterske a neke profesionalne pa su se i bodovale za Prvenstvo Hrvatske u ovoj disciplini.
Sve je započelo pred 4 godine kada su pioniri motokrosa s ovoga područja profesionalizirali dugogodišnji hobi bez kojega, kako kažu, danas više ne bi mogli živjeti. Damir i Dejan Opet – otac i sin, čiji su preci djed i pradjed također bili motoristi, entuzijazam i hobi zamijenili su profesionalnim pristupom organizaciji inače vrlo prohtjevnoga natjecanja, u pripremi i provođenju kojega nema mjesta pogreškama. Opeti ističu veliku podršku triju okolnih općina na čijem se području ova motokros utrka održava a bez čije pomoći svega ovoga ne bi bilo.
Među gostima i uzvanicima, uz domaćina načelnika općine Breznica Stjepana Krobota, bili su načelnici Brezničkog Huma Zoran Hegedić, Visokog Dragutin Mateković, Kalnika Mladen Kešer, saborski zastupnik Anđelko Stričak, ugledni gospodarstvenici i poduzetnici s ovoga područja predvođeni potpredsjednikom Obrtničke komore grada Zagreba Josipom Tržecom i predsjednikom Udruženja obrtnika grada Varaždina Borisom Kosom te mnogobrojni sponzori i posjetitelji s prostora sjeverozapadne Hrvatske.
– Sve je prošlo gotovo savršeno uz nekoliko padova ali bez većih posljedica – kazao je predsjednik Moto kros Udruge Breznica PK Team Dejan Opet.
U kategoriji Mopeda i MX 50 slavio je hrvatski vozač Renato Dumbović, pobjeda u utrci quadova te Amatera MX 2A pripala je slovenskim vozačima, dok su hrvatski vozači pobijedili u svim ostalim kategorijama – Aleksandra Brumnjak u kategoriji MX 65, MX 85 i MX Ladies, Dominik Tešić u kategoriji Veterana, Mario Jagar u kategoriji Amater MX 2B, i Velimir Vrbanec u kategoriji Amater MX Open. U profesionalnoj kategoriji MX Open pobijedio je Davor Andrašek, drugi je bio Roman Cvitković dok je treće mjesto pripalo Slovencu Žanu Žalaru.

leave a reply