DVD Radešić bio domaćin vatrogasnom natjecanju

Na 26. međuopćinskom natjecanju 350 vatrogasaca

U organizaciji Vatrogasne zajednice općine Breznički Hum i uz pokroviteljstvo općine Breznički Hum te uz domaćinstvo DVD-a Radešić u nedjelju je održano 26. međuopćinsko natjecanje vatrogasaca, koje je okupilo 350-tero djevojčica i dječaka te vatrogaskinja i vatrogasaca s područja triju susjednih općina Visoko, Breznica i Breznički Hum.
– Natječu se djeca, mladež i seniori u osam različitih muških i ženskih A i B kategorija, a tu su i naši gosti iz pobratimljenoga slovenskog Prostovoljnog gasilskog društva Paloma Sladki Vrh. S natjecateljima su i njihovi voditelji i mentori a suci natjecanja s našega su područja. Teren gdje se natjecanje odvija na području Radešića zaista je reprezentativan i pruža sve uvjete za ovakva okupljanja a osim provjere sposobnosti i uvježbanosti naših najmlađih članova i njihovih starijih kolega osnovni cilj jest da mlade barem na jedan dan odmaknemo od kompjutora i mobitela te da vrijeme provedemo družeći se – naglasio je predsjednik brezničkohumske Vatrogasne zajednice ujedno i zapovjednik 26. međuopćinskog vatrogasnog natjecanja Branko Matak.
– Naše tri općine dobar su primjer kako se i u vatrogastvu kao i u svemu drugome može uspješno i kvalitetno surađivati – sa zadovoljstvom je istaknuo načelnik općine Breznički Hum Zoran Hegedić. Naši DVD-i Šćepanje, Radešić i Breznički Hum dobro su opremljeni i imaju dovoljan broj članova za sudjelovanje u gotovo svim kategorijama natjecanja tako da smo u tom smislu zadovoljni – istaknuo je Hegedić čija općina broji oko 1300 stanovnika, od čega 300 vatrogasaca.
Vatrogasci osim u preventitnim aktivnostima sudjeluju u natjecanjima ali i u potrebnim akcijama spašavanja, te pomažu u eventualnim nepogodama koje pogađaju našu lokalnu zajednicu – naglasio je Hegedić.
Otvarajući 26. Međuopćinsko vatrogasno natjecanje općine Breznički Hum načelnik Hegedić posebno je naglasio dobru suradnju s PGD Paloma Sladki vrh te slovenskim gostima uputio riječi zahvale istaknuvši kako će se ova suradnja nastaviti odazivom brezničkohumskih vatrogasnih ekipa na vatrogasnim susretima u Sloveniji.
Nakon nastupa najmlađih vatrogasaca olujno je nevrijeme u nedjelju poslijepodne prekinulo natjecanje, pa će vatrogasna mladež i seniori svoje nastupe morati nastaviti u odgođenom terminu kada će svi rezultati biti potpuni.

leave a reply