Varteks gradi nogometni centar

Kongresna dvorana varaždinske Arene ovog je ponedjeljka svjedočila roditeljskom sastanku škole nogometa Nk Varteks gdje je, između ostalog, predstavljen projekt izgradnje Varteksovog nogometnog centra na mjestu sportskog centra Hraščica.
Poseban naglasak bio je na, trenutno najvećem problemu ŠN i NK Varteks u cijelosti a to je infrastruktura tj. nedostatak osnovnih uvjeta za trening i osobnu higijenu polaznika škole nogometa. Iz toga razloga, kao posebni gosti ovoga roditeljskog sastanka sastanku su prisustvovali gradonačelnik grada Varaždina Ivan Čehok i dogradonačelnik Zlatan Avar.
I gradonačelnik i predsjednik kluba dr. med. Siniša Fučkar su u svojem obraćanju istaknuli da su svjesni uvjeta u kojima djeca treniraju te opisali put koji je grad, zajedno sa upravom NK Varteks prošao u cilju rješavanja navedenog problema.
Na sastanku je potvrđena namjera grada i kluba da se u idućem razdoblju izgradi:
– svlačionice sa tuševima za polaznike škole nogometa (najkasnije do 8/2019),
– teren sa umjetnom travom dimenzija 106m x 70m gdje je ugovor sa državom potpisan sa rokom izgradnje najkasnije do 31.12.2019 godine tako da će se sa izgradnjom krenuti najkasnije tijekom ljeta,
– navodnjavanje postojećeg travnatog terena,
– izgradnja rasvjete na oba terena (na postojećem i na novom terenu),
– izgradnja tribine na postojećem glavnom igralištu.
Istaknute su vrijednosti projekta, koje osim gore navedenih kao što su podizanje sanitarnih i okolišnih standarda za sadašnje korisnike prostora objekta sportskog centra u Hraščici, kao i vrijednosti za lokalnu zajednicu, gdje će djeca iz naselja slobodno koristit novo igralište sa umjetnom travom za igru i razonodu, dok će veterani sportskog društva Hraščica time dobiti na korištenje mnogo bolje uvjete za svoje sportske projekte.
U nastavku roditeljskog sastanka dr. med. Siniša Fučkar roditeljima je održao zanimljivo predavanje o ozljedama, liječenju i prevenciji kod djece sportaša.

leave a reply