WE DO NEED ANOTHER HERO

Kad je Špancirfest 2014. prvi puta organizirao natječaj „Postani heroj ulica Špancirfesta“, on je bio zamišljen kao novi način uključivanja mladih glazbenika i izvođača u službeni program najvećeg hrvatskog festivala. Festivalske ulice Varaždina su ionako svake godine bile prepune svirača, a kako Špancirfest nastoji posjetiteljima uvijek pružiti – simply the best, zabavnim video natječajem željelo se otvoriti vrata i naći – najbolje.

„Heroji“ su u 2019. prava tradicija s tim da se više ne traže isključivo glazbenici nego je poziv namijenjen različitih glazbeno scenskih performansa primjerenih za izveđenje na ulicama i trgovima, u izravnom kontaktu s publikom.

Pravila su, kao i svake godine, vrlo jednostavna. Od (četvrtka) 6. lipnja zainteresirani će se izvođači moći putem Facebook ili web stranice Špancirfesta snimkom svog nastupa ili točke prijaviti na natječaj. Prijave će biti otvorene do 25. lipnja, nakon čega, do 10. srpnja slijedi glasanje, a žiri Špancirfesta će potom, na temelju broja glasova, ali i kvalitete tj. kreativnosti prijavljene izvedbe, odabrati i 15. srpnja objaviti odabir ovogodišnjih Heroja ulica Špancirfesta 2019.

leave a reply