Obnova Društveno-vatrogasnog doma u Družbincu vrijedna 1,7 milijuna kuna

Obnova Društveno-vatrogasnog doma u Družbincu vrijedna 1,7 milijuna kuna U općini Petrijanec pred završetkom je još jedan značajan projekt – rekonstrukcija Društveno-vatrogasnog doma u Družbincu vrijedna 1,7 milijuna kuna. Naime, nakon prvih razgovora vezanih uz rekonstrukciju spomenutog doma u prosincu 2017. godine te rješavanja imovinsko – pravnih odnosa, lani je u ožujku projekt prijavljen pod nazivom „Unaprjeđenje komunalnog standarda – rekonstrukcija vatrogasno društvenog doma Družbinec“ sufinanciranje Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, prema programu Kapitalne pomoći gradovima i općinama za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva.

Nakon uspješne prijave i evaluacije projekta odobreno je sufinanciranje u iznosu od 405.000,00 kuna od ukupne investicije od 1,7 milijuna kuna. Riječ je o građevinsko obrtničkim radovima, odnosno unutarnjem uređenju Doma kao i ostalim radovima u zgradi i oko nje.

Između ostalog, dogradilo se istočno pročelje, nadogradilo se krovište iznad rekonstruiranog dijela zgrade, izveo se energetski učinkovit fasadni sustav te su izrađene nove vodovodne, strojarske (novo grijanje) i elektroinstalacije. Osim spomenutog, uredit će se i okoliš zgrade, odnosno postavljeni su rubnici za budući parking koji će se izvesti naknadno prilikom izvođenja i asflatiranja ulica Alojzije Stepinca. Uz buduće asfaltirane površine, dio parkirališta bit će ošljunčan, dok će se ostale površine ozeleniti – pojasnio je načelnik Općine Petrijanec SDP-ov Željko Posavec.

Obnova Društvenog doma u Družbincu samo je jedan od projekata na području Općine koji su unatrag dvije godine u tu općinu doveli investicije koje se mjere u milijunima kuna.

-Svi smo svjedoci velikih projekata od ulaganja u komunalnu i prometnu infrastrukturu. No, morao priznati da su mi upravo ovakav ulaganja u naše društvene domove možda i najdraža jer ona znače puno bolje uvjete za naše vatrogasce ali i sve mještane koji ih koriste. Uređenje doma u biti je izraz zahvale našim vatrogascima kao i svim udrugama koje oplemenjuju društveni život naše Općine – zaključio je Posavec. Otvorenje novouređenog Društveno-vatrogasnog doma u Družbincu planirano je za 16. lipnja.

leave a reply