Martijanec: Opsežna dvodnevna potraga za nestalom osobom

U petak 17.05.2019. godine sva dobrovoljna vatrogasna društva u Vatrogasnoj zajednici Općine Martijanec primila su dojavu o potrazi za nestalom osobom, zborno mjesto Martijanec. Intervencija je započela dojavom nakon koje su u začetku intervencije pridružile snage Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanice Varaždin i Stanice Koprivnica, te službenici Policijske postaje Ludbreg. Sveukupno, na intervenciji je bilo 50-ak operativaca.
Informacije koje su bile poznate o nestaloj gospođi su da se od svoje kuće u Hrastovljan uputila u nepoznatom pravcu oko 13:30 sati u četvrtak, 16. svibnja 2019. Kasnije su se pojavile informacije kako su je mještani općine vidjeli tog dana na različitim lokacijama unutar Općine.
Kako je padao mrak i intervencija postajala sve teža, gotovo nemoguća, završena je u 22:45 sati. Nakon što su operativne snage vatrogastva kao i policijski službenici otišli s mjesta događaja, Stanica HGSS u zrak je dignula bespilotnu letjelicu s termalnom kamerom uz nadu da će se nestala osoba pronaći, no ni to nije pomoglo.
Sljedećeg dana, u subotu 18. svibnja 2019. godine nastavak intervencije bio je u 08:00 sati. Operativne postrojbe 6 društava Vatrogasne zajednice Općine Martijanec, HGSS – Stanice Varaždin, Čakovec i Koprivnica te policijski službenici PP Ludbreg održali su sastanak na kojem su bile predstavljene sve informacije od dana prije, te plan intervencije za taj dan.
Na intervenciji je sveukupno sudjelovalo 60 operativaca koji su iz zraka, iz vode i s zemlje pokušali pronaći nestalu osobu, pri čemu su vođenje intervencije koordinirali pročelnik HGSS-ove Stanice Varaždin Mario Musulin i zapovjednica VZO Martijanec Tihana Huzjak.  Također, diljem Općine postavljeni su plakati s fotografijom nestale, kao i naznačenim brojem 192, uz molbu da svi koji nešto znaju jave to u najbližu policijsku postaju, no odgovora nije bilo.
Nakon gotovo 12 sati neumornog traganja, hodanja i spuštanja nizvodno rijekom Plitvicom, u 20:30 sati završava se najopsežnija potraga za nestalom osobom u Općini Martijanec. Nažalost, gospođa nije pronađena, te je policijska istraga još uvijek u tijeku.
VZO Martijanec

leave a reply