Međunarodna izložba pasa CACIB Varaždin 2019.

U organizaciji Kinološkog društva Varaždin 1181 i Hrvatskog kinološkog saveza, u Varaždinu će se u subotu i nedjelju 18. i 19. svibnja 2019., na kinološkom poligonu održati tradicionalna Međunarodna izložba pasa CACIB Varaždin 2019., te specijalne izložbe hrtova i bichona.

Očekuje se oko 1.000 pasa iz desetak europskih zemalja, a pse će ocjenjivati ugledni međunarodni suci. Svečano otvorenje izložbe održat će se u subotu u 09:45 sati na poligonu Kinološkog društva Varaždin, dok će samo ocjenjivanje pasa početi u 10:00 sati te nakon ocjenjivanja u 15:00 sati počinje izbor najljepšeg psa izložbe. U subotu će se održati i dvije specijalne izložbe: specijalna izložba hrtova i specijalna izložba bichona. Njihovo ocjenjivanje počinje u 12:00 sati.

Ove godine pripremljen je prigodni program pokaznih vježba sa psima koji uključuje agility u kojem psi savladavaju zadane prepreke, te športsko radnu kinologiju gdje će se prikazati poslušnost psa, te napad i obrana uz pomoć markiranta. Program je predviđen u ranim poslijepodnevnim satima u subotu i nedjelju kada završi ocjenjivanje u ringovima.

Dnevna cijena ulaznice oba dana izložbe bit će 20 kuna, dok će djeca imati besplatan ulaz.

leave a reply