Varaždinska građanska garda i ove godine nastavlja svoju aktivnost izvođenja glasnog pucnja

Izvođenje glasnog pucnja biti će u sklopu svečane smjene straže ispred gradske vijećnice, subotom, od 20. travnja do polovice rujna 2019. godine. Glasni pucanj izvoditi će se u podne, na prostoru Starog grada, iz Varaždinskog topa, uz sve sigurnosne mjere.
Svake subote, osobe koje su svojim radom i djelovanjem na sportskom, kulturnom, gospodarskom i društvenom životu dale svoj obol boljem životu u gradu Varaždinu i rezultatima svog rada zadužile društvenu zajednicu pruža se prilika povuku uzicu topa i izvrše opaljenje.
Na taj naćin pripadnici Varaždinske građanske garde odaju zahvalnost i priznanje osobi ili instituciji koju predstavljaju.
Ove subote, 20. travnja 2019. godine uzicu topa povući će ravnatelj Glazbene škole U Varaždinu, gospodin Davor Matačić.

OBRAZLOŽENJE:
Gospodin Davor Matačić, osobno, kao čovjek i pedagog, ali i kao “dirigent orkestra” – ravnatelj tima profesora sa Glazbena škole neizmjerno je doprino izvanrednim rezultatima koje postiže škola kao kolektiv i njeni učenici pojedinačno. Iako po godinama mlad, svojim pristupom, entuzijazmom i radnim elanom može biti primjer i puno starijim kolegama. Projekti koji su realizirani i koji su u pripremi realizacije najbolje govore o gospodinu Davoru i kolektivu koji predstavlja.
Nama je žao što top Varaždinske građanske garde ne može pucati rafalno, jer jedan pucanj za sve takve rezultate doista je premalo.

U duhu povijesti i tradicije pozdravljam Vas pozdravom Varaždinske građanske garde

ZA HRVATSKU -S BOŽJOM POMOĆI

leave a reply