Najava koncerta – Klinika Denisa Kataneca + Zmajar @ Elephant

Davno je to bilo kada je Denis Katanec zadnji puta zasvirao pred varaždinskom publikom. Evo ga jačeg nego ikad, u pratnji svoje Klinike. Domaću podršku ove subote u Elephantu činit će mu začudni Zmajar 🐲

Klinika Denisa Kataneca je četveročlani band na čelu sa zagrebačkim autorom i kantautorom Denisom Katanecom, čine ju još Karlo Cmrk (bass), Brane Norac (gitara, vokal) i Vinko Vujec (bubanj). Krajem 2016. godine Klinika izdaje prvijenac “Nikta Zorja” koji završava na svim relevantnim listama najboljih albuma 2016. godine. Nakon kratke pauze i rada na novim pjesmama, KDK se vraća u vatru koncertnom promocijom EP-a “Rode”. Sljedeća postaja, nakon Zagreba, Beograda i Novog Sada, je Varaždin u subotu 30. ožujka 2019. u Caffe baru Elephant.

Zmajar je zajednica neistomišljenika iz Varaždina s glavnim fokusom na njegu i zbrinjavanje zmajeva. ’’Česta je zabluda u ovom modernom društvu da zmajevi ne postoje, no to ne može biti dalje od istine. Oni itekako postoje te su dokazi posvuda oko nas. Mi ulazimo u tu priču ne kao netko tko želi promovirati njihovo postojanje, nego nam je glavna briga njihova nježna integracija u današnje društvo. Oni jesu nagle ćudi i opakog karaktera, no mi kao zajednica vjerujemo da postoji način za dijeljenje života s čovjekom.’’ Trenutačni najaktivniji članovi Zmajarske zajednice su Jura Ščapec, Kristijan Vučaj, Vinko Vujec i njegov brat Vedran također. Sam “bend” Zmajar zapravo je audio-vizualni produkt njihovih sastanaka i druženja sa zmajevima.
KDK i Zmajara možete poslušati online na njihovim bandcamp stranicama i na youtubu.

leave a reply