Državno prvenstvo Hrvatske za učenike s intelektualnim teškoćama

Još jedno veliko natjecanje za učenike i učenice Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar je završeno.
Sudjelovali smo u Poreču na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava Republike Hrvatske u školskoj godini 2018./2019. za učenike s intelektualnim teškoćama u vremenu od 20.3. do 22.3.2019. godine.. Natjecali su se učenici iz 62 centra/škole s ukupno 380 sudionika. Iz našeg Centra u natjecanju je sudjelovalo sedmero učenika. Posebno smo ponosni na sudjelovanje i rezultate učenice Magdalene Dvorski iz odgojno obrazovne skupine koja je postala prvakinja Hrvatske u skoku u dalj s mjesta i trčanju na 60 m. Ostali učenici postigli su isto vrlo visoke rezultate. Mladen Habek osvojio je dva druga mjesta i to u bacanju loptice od 200 g u dalj sa zaletom i u skoku u udalj s mjesta. Silvija Peršun je u trčanju na 80 metara osvojila drugo mjesto, a u skoku u dalj s mjesta prvakinja je Hrvatske. Naša hrabra Gabrijela Mihalić koja je prvi puta nastupila na natjecanju bacala je kuglu od 3 kg te osvojila izvrsno peto mjesto. Iznenađenje ove godine bio je i Patrik Crkvenčić koji je u trčanju u izuzetno jakoj konkurenciji od 41 trkača postao državni prvak, a u skoku u dalj sa zaletom osvojio deseto mjesto. Sumnje u uspjeh Valentine Grabrovec nije bilo, ona je bacala kuglu težine 3 kg i osvojila drugo mjesto. Našem dugogodišnjem natjecatelju Daliboru Balogu medalja iz bacanja kugle od 4 kg „iskliznula je iz ruke“ te je osvojio odlično četvrto mjesto, ali je zato dao zadnji atom snage u skoku u dalj sa zaletom te je prekrasnim prvim skokom osvojio drugo mjesto i tako zaokružio naše lijepo druženje u Poreču. Vidljivo iz rezultata s devet osvojenih medalja, od toga četiri zlata i pet srebra za sedmero naših učenika ovo je prvenstvo bilo izuzetno uspješno.
Ponosne voditeljice Kristina Kralj, Andreja Martinez i Ivana Peček nisu oduševljene samo rezultatima učenika već i njihovim pristojnim ponašanjem. U svakom trenutku na terenu među učenicima je bila vidljiva brižnost, susretljivost, bodrenje, utjeha, povezanost i izuzetan sportski duh.
Kao njihove trenerice čestitamo im na uspjehu i divnom predstavljanju Centra. Zahvaljujemo i našem ravnatelju Marinu Vučiću te svim kolegicama na velikoj podršci u školi.

leave a reply