Grad Ludbreg poziva bračne parove koji ove godine slave 50 ili 60 godina braka da jave do 11. veljače

Grad Ludbreg poziva bračne parove koji ove godine slave 50 ili 60 godina braka da jave do 11. veljače kako bi zajedno dali doprinos obilježavanju ovih važnih obljetnica.

– Pozivamo sve Ludbrežanke i Ludbrežane da uz Valentinovo koje je puno više od praznika ljubavi, ono je i praznik razumijevanja, a koji su 50 ili 60 godina u braku da se zajedno prisjetimo tih vremena, da se prisjetimo kako je nekad bilo. Istovremeno želimo pokazati što su sve ljudi u stanju napraviti kada se pronađu u ljubavi, kada u zajedništvu stvaraju ne samo za sebe već i za svoju djecu, ali i širu zajednice – kaže gradonačelnik Dubravko Bilić.

U prošlosti se svadbi pridavalo izuzetno značenje što se može zaključiti i iz samog trajanja svadbe. Svadbe su u prošlosti trajale do 3 dana.

– Želimo se prisjetiti zašto je tome bilo tako, ali i da mlađi čuju koje su tajne uspješnih i dugovječnih brakova. U užurbanosti i svakodnevnoj jurnjavi možda smo zaboravili da i naša odabranica ili odabranik također trebaju razumijevanje, minutu vremena, lijepu riječ – kaže gradonačelnik i poziva sve bračne parove s područja Grada Ludbrega da se jave do 11. veljače na broj telefona 420-200 ili osobno u Grad Ludbreg, Trg Svetog Trojstva 14 radi daljnje organizacije.

leave a reply