Ledeni medvjedići uz Plavo srce Varaždina

Jučer je u prostorijama Palače Herzer održana konferencija za novinare povodom nove akcije Rotary kluba Varaždin 1181 na kojoj su govorili Silvio Gotić i Darko Mehun iz RC Varaždin 1181 te gosp. Smiljan Jović, predsjednik Udruge „Plavo srce“ o predstojećoj humanitarnoj akciji „LEDENI MEDVJEDIĆI UZ PLAVO SRCE VARAŽDINA“

Rotary Club Varaždin 1181, u suradnji sa Turističkom zajednicom grada Varaždina, Gradskim muzejom Varaždin,  Udrugom veterana 7. Gardijske brigade „Puma“, Udrugom „Plavo srce“ te tvrtkom ICE PRODUCT d.o.o. organizira 22.12.2018. (subota) cjelodnevni event u atriju varaždinskog Starog grada, pod nazivom „LEDENI MEDVJEDIĆI UZ PLAVO SRCE VARAŽDINA“!

Po prvi puta varaždinski mališani i oni odrasli, moći će uživo vidjeti kako se rade skulpture od leda!

Prema programu, od 11,00 do 13,00 sati organizirat će se radionice za najmlađe, nakon čega će od 14,30 do 17,30 akademski umjetnici Lila Herceg, Ivan Mladenović te Mihael Štebih izrađivati ledene skulpture!
Od 18,00 do 18,30 predviđena je svjetlosna atrakcija pod nazivom Polar Light Show, a za kraj je predviđeno „posvajanje“ izrađenih skulptura od leda.

Pripadnici Udruge veterana 7. Gardijske brigade „Puma“ na varaždinskoj tržnici će u jutarnjim satima dijeliti pečene ribice a sav prihod od eventualnih donacija građana preusmjerit će za navedenu akciju. Članovi Udruge „Plavo srce“ u prostoru atrija Starog grada postavit će štand sa svojim suvenirima koje će također, dijeliti građanima. Na kraju dana, od 20,00 sati u podrumskoj sceni HNK, u klubu ZVONIMIR ROGOZ, „Pume“ organiziraju cjelovečernji rock koncert.

Sva prikupljena sredstva od donacija bit će uplaćena za najveći Rotary projekt u svijetu – akciju iskorjenjivanja dječje paralize pod nazivom END POLIO NOW.

leave a reply