Dan Fakulteta organizacije i informatike u Hrvatskom narodnom kazalištu

U Hrvatskom narodnom kazalištu Varaždin, dana 18. prosinca 2018. godine održana je Svečana sjednica povodom Dana Fakulteta organizacije i informatike, Sveučilišta u Zagrebu.
Svečanom sjednicom Fakultet je obilježio 56. godišnjicu postojanja i 44. godišnjicu od osnivanja Fakulteta, odnosno prerastanja nekadašnje Više ekonomske škole u Varaždinu u Fakultet organizacije i informatike.
Svečana sjednica Fakultetskog vijeća započela je u 12 sati na Velikoj sceni (Gledalište) Hrvatskog narodnog kazališta Varaždin pozdravnim govorom dekana Fakulteta, prof. dr. sc. Nevena Vrčeka i drugih brojnih visokih uzvanika. Podršku Fakultetu došli su dati visoku uzvanici na državnoj, regionalnoj i lokalnoj razini, kao i brojni predstavnici hrvatskih sveučilišta i fakulteta, institucija i agencija koje svoj rad usmjeravaju na visoko obrazovanje, tvrtke i institucije s kojima FOI surađuje na međunarodnim projektima i konferencijama, kao i kroz obavljanje stručne studentske prakse. Uvodno su se obratili i Fakultetu čestitali Dan fakulteta zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak, gradonačelnik grada Varaždina dr. sc. Ivan Čehok, izaslanik rektora Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Tonći Lazibat, prorektor za poslovanje Sveučilišta u Zagrebu i prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja. Govornici su se osvrnuli na dugo i uspješno djelovanje FOI-ja kao visokoobrazovne institucije, te su istaknuli važnost FOI-ja za Grad Varaždin i Županiju.
Svečana sjednica bila je prilika da se dekan Fakulteta osvrne na sve što je FOI postigao tijekom prošle akademske godine. Posebno je istaknuo činjenicu da na FOI-ju danas studira blizu 3000 studenata, da se godišnje svečano promovira 500 studenata što prvostupnika što magistara kako informatike, tako i studijskog programa Ekonomika poduzetništva. FOI se je kroz godine razvio u vrlo respektabilnu instituciju koja ne samo da je prepoznata unutar granica Hrvatske, već kroz mnogobrojnu međunarodnu suradnju i projekte, njih 26 u provedbi tijekom jedne akademske godine Fakultet surađuje sa 95 institucija iz čak 21 zemlje svijeta. U protekloj akademskoj godini FOI je ostvario značajan broj dolaznih i odlaznih mobilnosti kako nastavnika tako i studenata što je dodatno obogatilo međunarodnu suradnju i znanstvenu produktivnost. Uz sve aktivnosti koje pridonose važnosti i značaju FOI-ja, studenti Fakulteta i njegovi djelatnici vrlo su aktivni društveno u svojoj zajednici sudjelujući u humanitarnim i volonterskim aktivnostima.
Na Svečanoj sjednici dekan Fakulteta dodijelio je i Dekanove nagrade i priznanja studentima, priznanja nastavnom i nenastavnom osoblju. Veliki je broj studenata koji su dobili dekanovo priznanje za najuspješnije na studijskim programima koji se izvode na Fakultetu, a također veliki je broj studenata koje je FOI nagradio temeljem njihovih ukupno postignutih rezultata, uspješnosti u studiranju, doprinosa prepoznatljivosti i ugledu Fakulteta organizacije i informatike u ak. godini 2017./2018. Od nastavnika, nagradu za posebna postignuća u znanstvenom i nastavnom radu dobio je izv. prof. dr. sc. Zlatko Erjavec. Nagrada za izuzetno zalaganje nenastavnom osoblju dodijeljena je Krunoslavu Tomcu iz Centra za informatičku podršku, a nagrada za predan rad nenastavnom osoblju dodijeljena je Mariju Harjaču iz Centra za informatičku podršku. Prof. dr. sc. Mirko Maleković primio je zahvalicu dekana za dugogodišnji trud i rad u ovoj instituciji.
Studenti koji su posebno nagrađeni kako za uspjeh tijekom studiranja, tako i za sve druge brojne aktivnosti koje su provodili tijekom svog studiranja jesu: Dino Hraščanec, Aldin Alagić, Antonio Petek, Tihana Grbac, Ana Keleković, Mateo Krcić, Ivica Bermanec, Lidija Zorić, Jelena Marčelja Opatić, Tomislav Peharda, Marko Kos, Anamarija Jelaković, Ana-Maria Draženović, Filip Aleksić, Karlo Budanec, Damir Drempetić, Anamarija Igrec, Igor Rinkovec, Rudolf Suntešić, Barbara Šajfar, Monika Tenšić, Danijel Turić, Nera Jurinić, Tino Balint, Ivan Bebek, Ibrahim Hadžić, Dean Jakovljević, Antonio Martinović, Ivan Oršolić, Leo Siniša Radošić, Ivan Solić, Patrik Dolovski, Kristijan Gašljević, Maja Bedeniković, Nikolina Kolačko i Josipa Kolaković.
Svečanom ugođaju sjednice pridonio je i Akademski pjevački zbor djelatnika i studenata Fakulteta organizacije i informatike pod ravnanjem maestre Janje Knapić, prof.

leave a reply