Predblagdanski nastupi Varaždinskih mažoretkinja

Nastupile na Adventima u Varaždinu i Zagrebu

Nakon što su prošle subote u varaždinskom Graberju natjecateljima i gostima Turnira u karateu nastupom u uniformama grada Varaždina predstavile domaćina a potom na Korzu nastupile na varaždinskom Adventu, polusatnim božićnim plesno-zabavnim programom su danas uljepšale Advent u Zagrebu. Varaždinske su mažoretkinje u subotu 15. prosinca nastupile na Trgu bana Jelačića “pod Vurom” kao gošće Udruženja obrtnika grada Zagreba te su brojnim Zagrepčanima i njihovim gostima pružile nezaboravni scensko-glazbeni predblagdanski ugođaj.
– Za ovu smo priliku dali izraditi nove božićne odore koje su nastale u krojačkoj radnji naše šnajderice Nevenke Fišer, a sastoje se od crvenih prsluk-haljina, božićnih kapa i kombinacije bijelih dolčevita i tajica te adekvatne obuće, tako da vjerujem da smo našim glazbenim i plesnim nastupom Zagrebu na najljepši mogući način zaželjele Feliz Navidad – ističe predvodnica Varaždinki Ivana Cmrečki.
Adventsko je vrijeme posebno čarobno razdoblje godine koje najradije provodimo s našim najmilijima sli i na mnogim nastupima kojih je, ipak se čini, najviše baš u prosincu, tako da smo sretne što smo kao gošće zagrebačkih obrtnika dio našega programa i rada predstavile hrvatskoj metropoli – istaknula je voditeljica i trenerica Varaždinskih mažoretkinja Anita Mikac Grabarić, te uputila zahvalu domaćinu potpredsjedniku Udruženja obrtnika grada Zagreba Josipu Tržecu.
Varaždinske će mažoretkinje u ponedjeljak 17. prosinca uljepšati blagdane bolesnim mališanima Odjela pedijatrije varaždinske Opće bolnice u sklopu humanitarne akcije Dalmalino pomaže djeci, čije su tradicionalne gošće. Potom ih u nedjelju 23. prosinca očekuje nastup u varaždinskom Graberju na manifestaciji Božićna čarolija.

leave a reply