Zeleno želimo na Adventu u Varaždinu

U subotu 8. prosinca u Varaždinu će biti održano drugo turističko događanje osmišljeno i organizirano kroz EU projekt “Zeleno Želimo” iz programa Interreg Slovenija Hrvatska

Nakon što je u listopadu, također kao dio projektnih aktivnosti, na varaždinskoj tržnici otvoren prezentacijski prostor „Kultnatura“ u kojem je do sada 15-tak OPG-ova prezentiralo svoje proizvode i drugo projektno događanje objedinit će ponudu rukotvorina, gastronomije, prirode, kretanja i vina.

Događanje će započeti u 9 sati otvaranjem nove lokacije Udruge Medenjak u Ulici Ljudevita Gaja 15 s degustacijom domaćih klipića od pirovog i heljdinog brašna te Medenjakovog zimskog čaja. U izložbenom prostoru Kultnatura će potom, od 10 do 12 sati članice varaždinskog ogranka humanitarne inicijative “Knit a square” Croatia održati radionicu heklanih i štrikanih Božićnih ukrasa, a za vrijeme trajanja radionice posjetiteljima će se podijeliti ulaznice koje će se moći iskoristiti za klizanje na Starom gradu u vremenu od 12 do 17 sati.

Popodnevni dio programa počet će u 17 sati s Gurmansko-vinskim pohodom – novom turističkom atrakcijom koja ima potencijala postati stalnim dodatkom varaždinskoj adventskoj ponudi. Sudionici gurmansko-vinskog pohoda će prolaziti središtem Varaždina te će im biti predstavljeni kulinarski specijaliteti varaždinskog Adventa, pripremljenih od lokalnih namirnica varaždinskog kraja, koje će moći degustirati, a uz finu domaću hranu degustirat će se i kvalitetno kuhano vino. Prijava na gurmansko vinski pohod je obavezna. Gurmansko-vinski pohod završava u 19 sati na Trgu Kralja Tomislava gdje u 19:30 počinje koncert Natali Dizdar.

Sve aktivnosti u sklopu ovog događanja su za sudionike besplatne, a njegov je glavni cilj dodatno obogaćivanje kulturno-turističke ponude utemeljeno na registriranoj kulturnoj baštini.

Cilj projekta Zeleno želimo je izrada i implementacija novih sadržaja i proizvoda utemeljenih na aktivnom uključivanju baštine u turističku ponudu.

leave a reply