Obilazak radova u vojarni u Varaždinu

Najavljen povratak 2. mehanizirane bojne Pume u Varaždin

Državni tajnik u Ministarstvu obrane RH Zdravko Jakop, potpredsjednik Odbora za obranu Hrvatskog sabora Anđelko Stričak i zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Siniša Jurković posjetili su u ponedjeljak, 19. studenog 2018. vojarnu u Varaždinu i obišli radove u objektima u koje je planiran smještaj 2. mehanizirane bojne Pume.

Ovom prigodom državni tajnik Jakop izrazio je zadovoljstvo što su u zadanom roku ostvareni svi planovi te što je tijekom renovacije kvaliteta života i rada u vojarni podignuta na višu razinu. „U središtu je našeg djelovanja čovjek i cilj nam je stvoriti uvjete rada u kojima čovjek može dati maksimum od sebe,“ zaključio je Jakop.

Zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Siniša Jurković također je izrazio zadovoljstvo ostvarenim napretkom u vojarni. „Iznimno mi je drago što smo došli do završen faze radova te što će se Pume nakon deset godina vratiti u Varaždin,“ rekao je general Jurković, te naglasio kako će prisutnost Puma u Varaždinu i njihova blizina lokalnom stanovništvu omogućiti da vojska brže i efikasnije pomaže narodu u nevolji.

Potpredsjednik Odbora za obranu Hrvatskog sabora Anđelko Stričak smatra da će prisutnost Puma imati pozitivni gospodarski i demografski utjecaj na Grad Varaždin. Također, istaknuo je kako ga najviše raduje što će vojarna, koja je deset godina bila izvan uporabe, opet imati svoju svrhu.

U novouređene objekte varaždinske vojarne uselit će 600 pripadnika 2. mehanizirane bojne Pume, predvođeni svojim zapovjednikom, bojnikom Zlatkom Iživkićem.

Pripadnici 2. mehanizirane bojne Pume će 14. prosinca krenuti na šestodnevnu hodnju od Našica do Varaždina dugu 186 kilometara, pod nazivom „Pumin skok 18“ u spomen na 21. obljetnicu najveće vojne vježbe u kojoj je sudjelovala 7. gardijska brigada Pume, čiji su sljednici. Hodnja je podijeljena u šest etapa, a svaka etapa nosi naziv po nekoj operaciji u kojoj je sudjelovala 7. gardijska brigada Pume.

U Varaždin će pripadnici 2. mehanizirane bojne Pume ući 19. prosinca 2018., a povodom njihovog povratka bit će organiziran i božićni koncert u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin.

Povratak Hrvatske vojske u Varaždin planiran je tijekom prosinca 2018. godine u vojarnu koja će biti nazvana po 7. gardijskoj brigadi Pume.

Foto: MORH / M. Čobanović

leave a reply