Za Martinje pojačane policijske kontrole u prometu

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske će tijekom nadolazećeg vikenda, od 9. do 12. studenog provoditi pojačani nadzor svih sudionika u prometu. Pojačani nadzor biti će usmjeren na nepoštivanje svih prometnih propisa, a naročito prema onima koji upravljaju pod utjecajem alkohola.

Podsjećamo da je za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola predviđena novčana kazna do maksimalno 15 000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom u trajanju do 12 mjeseci, a koje ovise o koncentraciji alkohola u krvi.
Smatrat će se da je pod utjecajem alkohola osoba za koju se analizom krvi  i urina ili alkotestiranjem pomoću alkometra utvrdi udio alkohola u organizmu veći od 0,50 g/kg. Također napominjemo da je za mlade vozače, propisano upravljanje motornim vozilom bez utjecaja alkohola u krvi, dok je za vozače bicikla za upravljanje pod utjecajem alkohola  predviđena samo novčana kazna  u iznosu od 500 kuna.

Stoga umoljavamo sve vozače svih vozila da u vrijeme proslave Martinja ne sjedaju za upravljač ukoliko su konzumirali alkoholna pića, već da ostanu na mjestu proslave do otrežnjenja ili da vozilo daju na upravljanje osobama koje nisu pod utjecajem alkohola.

leave a reply