Održana izvanredna izborna skupština Slobodne Hrvatske

U subotu, 20. listopada 2018. godine, u  Club salonu Parentium hotela Laguna u Zagrebu održana je skupština Slobodne Hrvatske. Slobodna Hrvatska jedinstvena je stranka jer nema predsjednika već tri supredsjednika. Stoga su i dosadašnja tri supredsjednika Danijel Galović, Damir-Kristijan Rogina te Ivan Pokupec svaki posebno podnijeli izvještaj o radu. Uz brojne aktivističke akcije, zamijećene od strane građana, ali i medija na svim razinama, započela je i jača politička aktivnost, a pristižu i novi članovi.
U vrlo konstruktivnoj raspravi prevladalo je mišljenje da je Slobodna Hrvatska već prepoznatljiva po supredsjedničkom sustavu i nema ni najmanje potrebe da se pokoravaju uvriježenim shemama te prijeđu na predsjednički sustav jer ne žele stvarati kult ličnosti. Štoviše, istaknuto je i da svaki član Središnjeg odbora ima pravo samostalno istupati u ime stranke i predstavljati stranku.
Slobodna Hrvatska je stranka poznata po podizanju kaznene prijave protiv Martine Dalić, Andreja Plenkovića i SDSS-a Milorada Pupovca te rušenju prošle godine najavljivanog poreza na nekretnine.
Članovi Slobodne Hrvatske su u medijima najprisutniji kroz borbu protiv ovršnog zakona, podivljalih cijena goriva i propadanja zdravstva, no već dvije i pol godine neumorno podižu svijest o stanju u pravosuđu, o izbornom zakonu i izbornim prijevarama, neodrživosti poljoprivredne filozofije, mirovinskom sustavu i svim područjima u kojima su građani ugnjetavani od strane vlade i lažne oporbe.
To je druga izborna skupština u dvije godine postojanja, na što su posebno ponosni u odnosu na činjenicu da najveće stranke u Hrvatskoj takve skupštine održavaju tek kada su na to prisiljene zakonom. A i tada redovito imaju jednog jedinog kandidata za predsjednika, naputke za članove kako glasovati ili jednostavno lažiraju čitavu stvar.
Danas je Slobodna Hrvatska najjača neparlamentarna stranka, a jedinstveni su i po tome što osim kolektivnog tijela koje vodi stranku imaju po prvi puta supredsjednicu, Nedjeljku Lončar, samohranu majku iz Zagreba. Svojim primjerom žele pokazati građanima da otpor nije uzaludan, da politika (riječi) i aktivizam (djela) moraju ići rukom pod ruku te da se suverenističkom filozofijom i humanističkim pristupom mogu donijeti ne promjene, već cjeloviti reset nakaradnog HDZSDP sustava. Stoga novoizabrano vodstvo koje uz gospođu Lončar čine stari-novi supredsjednici Danijel Galović i Ivan Pokupec javno poziva sve aktiviste, udruge i inicijative građana kojima je jasno da je ovakav koruptivno-kleptomanski sustav neodrživ na stvaranje široke fronte sa samo jednim jedinim početnim ciljem: gurnuti stranke koje su bile na funkciji vlasti ili im pomagale u devastaciji Hrvatske – u ropotarnicu povijesti.
Za tajnika stranke izabran je Mihajlo Zorić.
U svojim izjavama nakon izbora novoizabrani supredsjednici poručili su:
Nedjeljka Lončar: Stavit ćemo naglasak na Ovršni ustanak i rušenje Ovršnog zakona. Aktivizam i politiku objediniti gdje je to moguće. Nastavljamo, dakle, sa svojim akcijama još prodornije i žešće!
Danijel Galović: Zahvaljujem se svim članovima koji su mi na ovoj Skupštini ukazali povjerenje. S novim i ojačanim Središnjim odborom i po prvi puta ženom kao supredsjednicom nastavit ćemo još jače nego do sada jer s nama nije bilo, nema, a niti će biti kompromisa.
Živjela nam Slobodna Hrvatska!
Ivan Pokupec: Dajem članovima i simpatizerima Slobodne Hrvatske samo jedno, i to postizborno obećanje – dati ćemo sve od sebe da uz vašu pomoć oslobodimo našu domovinu od lopova, izdajica, ratnih profitera, poltrončića i politikanata. S nama nema kompromisa!

Slobodna Hrvatska

leave a reply