Nova zapošljavanja u Brezničkom Humu

Skrb o 45 starijih i nemoćnih osoba

Zahvaljujući europskom projektu ZEP (Zaposli – Educiraj – Pomozi), koji je u potpunosti namiren sredstvima iz europskog Socijalnog fonda u iznosu od 4,5 milijuna kuna, nedavno je zaposleno 29 gerontodomaćica – žena iz kategorije teže zaposlivih osoba iznad 50 godina starosti, koje će u dolazeće dvije godine brinuti o 145 korisnika starijih od 65 godina koji žive sami u staračkim domaćinstvima. Među zaposlenim ženama četiri su s područja općine Breznički Hum, a one će skrbiti o 43-je samaca.
Nositelj projekta ZEP je Društvo Crvenog križa Varaždinske županije s partnerima varaždinskim uredom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb, Gradskim društvima Crvenog križa Ivanec i Novi Marof, te 9 jedinica lokalne samouprave među kojima i općinom Breznički Hum.
– Ovo je još jedan u nizu europskih projekata koji je kandidiran, odobren te u potpunosti plaćen europskim novcem, a u kojem sudjeluje općina Breznički Hum. Uvjeren sam da ćemo na taj način dodatno pripomoći najranjivijoj grupi naših žitelja a to su upravo stariji i slabo pokretni ljudi s područja općine, koji žive sami u staračkim domaćinstvima li udaljenijim zaselcima i kojima će ta pomoć uvelike olakšati život – ističe općinski načelnik Zoran Hegedić.

leave a reply