6. listopada biciklijada u Ludbregu

Grad Ludbreg trenutno provodi projekte u sklopu INTERREG programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska. Vodeći partner po projektu Happy bike je Grad Letenye, a partneri Grad Prelog i ŽUC Varaždinske županije. Ukupan budžet projekta iznosi 1.019.155,50 eura, od čega je udio Grada Ludbrega 145.598,50 eura. U sklopu projekta uređena je nerazvrstana cesta NC 3-087 u Globočecu (vrijednost radova je 124.812,50 kn), koja je dio buduće biciklističke trase Happy bike.

– U pripremi je organizacija radionice “Biciklom sigurno u prometu” koja će se održati na središnjem gradskom trgu, u subotu 6. listopada, i to za učenike OŠ Ludbreg. Istog dana održat će se i biciklijada za sve zainteresirane građane s prigodnim programom na trgu i poligonom za najmlađe sudionike – najavio je gradonačelnik Bilić.

Do završetka projekta, do lipnja 2019. godine, organizirat će se još jedna radionica za učenike osnovne i srednje škole te međunarodna rekreativna biciklijada, od Letenya do Ludbrega. Također, markirat će se biciklistička ruta sa vertikalnom signalizacijom, urediti parkiralište za bicikle, postaviti info točke sa opremom za bicikliste te tiskati trojezična mapa sa označenom trasom i svim znamenitostima i turističkim atrakcijama uzduž rute.

leave a reply