Udruga Ekomuzej Lepoglava dobila sredstva za akciju – Razvoj zajednice kroz kulturu

Polaznici će učiti vještinu izrade lepoglavske čipke

Na natječaju Zaklade za razvoj civilnog društva “Naš doprinos zajednici”, Udruga Ekomuzej Lepoglava dobila je 13 tisuća kuna za akciju – Razvoj zajednice kroz kulturu.
Zahvaljujući ovim bespovratnim sredstvima Udruga Ekomuzej Lepoglava organizirat će radionicu lepoglavske čipke, na kojoj će zainteresirani polaznici moći naučiti osnove njene izrade.
– Ovom akcijom Udruga nastavlja svoje aktivnosti vezane uz očuvanje i promociju naše vrijedne tradicijske baštine, a ujedno svim zainteresiranima omogućuje da se aktivno uključe u društveni i kulturni život lokalne zajednice, što će doprinijeti i kvaliteti njihovih života, budući da će na radionicama ugodno i korisno provoditi svoje slobodno vrijeme. Udruga tako i ovom akcijom nastoji omogućiti našim građanima aktivno bavljenje tradicijskim rukotvorstvom, kako bi što bolje upoznali taj iznimno vrijedan dio naše kulturne baštine, ali i kako bi postali aktivni dionici društvenog života – istaknuo je Dejan Bjelivuk, predsjednik Udruge Ekomuzej Lepoglava.
Tijekom akcije – Razvoj zajednice kroz kulturu, koja će trajati do 30. studenoga ove godine,Udruga će organizirati besplatnu radionicu lepoglavske čipke, u trajanju od 160 nastavnih sati, na kojoj će lepoglavske čipkarice polaznicima prenositi vještinu njene izrade.
-Pozivam sve zainteresirane, bez obzira na spol i dob, da se okušaju u izradi lepoglavske čipke, da usvoje nova znanja i vještine, te da svojim angažmanom doprinesu očuvanju vrijedne baštine i razvoju naše zajednice – naglasio je Dejan Bjelivuk. Zainteresirani polaznici radionice lepoglavske čipke mogu se javiti u Udrugu Ekomuzej Lepoglava.

leave a reply