Održan sastanak povodom obilježavanja nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

U organizaciji Županijskog tima za prevenciju i suzbijanje nasilja u obitelji i nasilja nad ženama Varaždinske županije jučer, 20. rujna u prostorijama Policijske uprave varaždinske održan je sastanak povodom obilježavanja nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.
„Naime, dana 22. rujna 1999. godine na zagrebačkom Općinskom sudu od strane supruga stranke u postupku tijekom brakorazvodne parnice dogodilo se tragično ubojstvo triju žena – sutkinje, odvjetnice i stranke u postupku te teško ranjavanje sudske službenice, stoga se 22. rujan svake godine obilježava kao dan borbe protiv nasilja nad ženama u cijeloj Republici Hrvatskoj“.
Sastanak su vodile Vesna Šumiga i Renata Sever, voditeljice Županijskih timova za prevenciju i suzbijanje nasilja u obitelji i nasilja nad ženama Varaždinske i Međimurske županije.
Na sastanku bili su nazočni predstavnici institucija i građanske udruge s područja Varaždinske i Međimurske županije: Jadranka Potočnjak, Općinski sud Čakovec, Karolina Horvat, Centar za socijalnu skrb Varaždin, Karmela Sotošek, Prekršajni sud Varaždin, Irena Mađarić Tuksar, Dom zdravlja Čakovec, Renata Nikolić, Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije, Zemira Medved, Opća bolnica Varaždin, Odjel za psihoterapiju, Siniša Česi, Obiteljski centar Varaždin, Irena Stipešević Rakamarić, Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije, Željka Mihoković i Mladen Zadravec iz Policijske uprave međimurske, Sandra Đunđek Spajić, Tomislav Drvarić i Tatjana Novak iz Policijske uprave varaždinske, Barbara Oreški, Udruga za podršku žrtvama i svjedocima Centar Varaždin.
Težište sastanka bila je Nacionalna strategija zaštite od nasilja u obitelji, upoznavanje s novostima i rad timova te Zakon o zaštiti oda nasilja u obitelji, razmijenila su se iskustva i dobra praksa.

leave a reply